Eksik dişlerin oluşturduğu boşluk her iki tarafında da diş ile desteklenmiyorsa, ya da bu boşluk çok geniş ise, köprü yapımında implant destekleri kullanılabilir.
İmplant üzerine yapılacak köprüler, ara bağlantı parçalarının porselen köprülere vidalanarak bağlanabildiği gibi, dişler üzerindeki köprülere benzer şekilde yapıştırma tarzı olarak da planlanabilir.
Hiç dişi olmayan hastalarda, kemik destekleri yeterli ve yumuşak doku kaybı söz konusu değil ise uygun sayıda implant yerleştirilerek full implant üstü sabit köprüler yapılabilir.
Tam dişsiz hastalarda bazen implant için kemik yüksekliği ve genişliği uygun olsa da ideal bir protez yapabilmek için gerekli yumuşak doku desteği olmadığında, hem kaybedilmiş dişleri hem de dişeti dokularını barındıran hibrit protezler planlanabilir. Bu tip protezlerde, gerek alt gerek üst çeneye 5-6’şar implant yerleştirilerek üzerine metal bir konstrüksiyon hazırlanır ve akrilik protez implantlar üzerine tek parça olarak vidalanır. Bu sayede dudak ve yanak desteği de sağlanarak yumuşak doku kaybı ile azalmış olan dikey boyut ve ideal estetik geri kazandırılır.
Ağız içinde herhangi bir restorasyon yapıldığında, doğal fizyolojik temizlik zorlaşmakta ve ilave hijyen araçları gerektirmektedir. Bu durum, implant üstü sabit restorasyonlarda daha fazla önem arz eder. Sabit restorasyonların implantlar ile bağlandığı bölgelerdeki plak temizliğinde diş fırçaları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, hekiminiz ara yüz fırçaları, özel diş ipleri ve ağız duşları konusunda sizi bilgilendirecek ve eğitecektir.
Sosyal Medya